Werkwijze

Werkwijze

Een videomemoire vervaardigen is vaak tijdrovender dan men in eerste instantie denkt.  Behalve het opnemen van een interview moet de informatie ook worden geïnventariseerd zodat er later een goede keuze kan worden gemaakt. Ook de combinatie met uw oude familiefilms en familiefoto’s vragen om een professionele benadering waarbij overleg met de klant –in de diverse productiestadia- voor ons een vast gegeven is. Het grote voordeel is dat wij u veel praktische  sores uit handen kunnen nemen zodat u zich vooral op de inhoud van uw levensverhaal kunt concentreren.

Interview
Wat betekent dat nu in de praktijk?  Na een eerste kennismakingsgesprek -maken we met u een afspraak, bij u thuis of op de locatie die u graag een rol in uw verhaal laat spelen. Dat is aan u.  We nemen een interview met u op waarbij u vooraf  in grote lijnen heeft aangegeven waar u het graag over wil hebben. Eventueel kunnen we op locatie aanvullende interviews opnemen of anderen in uw omgeving interviewen. Uiteraard kan het gesprek uiteindelijk een zodanige richting krijgen dat er ook andere onderwerpen voorbij komen, maar u kunt er zeker van zijn dat de vooraf behandelde onderwerpen ook daadwerkelijk aan bod zijn gekomen. Daarna begint voor ons het verwerken van (de inhoud van) deze interviews. We schrijven in de regel alle gesprekken uit zodat we later een goede keuze uit het beeldmateriaal kunnen maken. Daarna  maken wij een digitale opzet met een soepel lopende verhaallijn zodat we goed voorbereid zijn voor de montage. Onze jarenlange ervaring staat borg voor kwaliteit en snelheid van werken.

Meekijken
Op uw verzoek kunt u over onze schouder meekijken: dan sturen we u de uitgeschreven interviews digitaal toe waarna u uw voorkeur voor bepaalde uitspraken of tekstblokken kan uitspreken zodat we daar in de montage in onze studio rekening mee kunnen houden. In combinatie met uw foto’s of familiefilms maken we daarna in de videomontage een logisch, soepel lopend levensverhaal. Deze videomontage leggen we aan u voor zodat u nog kunt bijsturen of voorzien van aanvullende informatie. Daarna maken we in onze professionele studio in Hilversum de eindmontage en krijgt u de beschikking over uw eigen, persoonlijke videomemoires op beelddragers als een (Blue Ray) DVD  of een USB stick.